Kaj je Klub lokostrelcev Kranj danes?

Klub lokostrelcev Kranj je danes klub z zelo dobro razvito metodologijo poučevanja lokostrelstva, ki je razvita na podlagi znanja in izkušenj tako na rekreativni, kot tudi na profesionalni ravni.

V klubu imamo preko 20 tarč, primernih za dvoransko in zunanje lokostrelstvo, večje število lokov, puščic in opreme za začetnike, ki svoje opreme nimajo; poleg tega pa vsako leto znaten del sredstev namenimo nakupu novih tarč in tarčnih lic, ter s tem skrbimo za najboljše pogoje za trening.

Vizija Kluba lokostrelcev Kranj je postati največji lokostrelski center na Gorenjskem ter s tem središče lokostrelstva v tej regiji, ter kasneje eden izmed ključnih centrov za razvoj lokostrelstva v Sloveniji.


Kratka časovnica KL Kranj

 • 1
  Leto 1975
 • 2
  Leto 1976
 • 3
  Leto 1990
 • 4
  Leto 2006

V Kranju se je lokostrelstvo pričenjalo razvijati konec leta 1975, točneje 21. novembra 1975, ko so Miha in Andrej Fock s prijatelji ustanovili Klub lokostrelcev Kranj.

Naprej

Prvo strelišče so imeli Kranjčani ob ograji tovarne Exoterm, sestajali pa so se v klubskih prostorih gostilne Mayer v centru Kranja. Trije klubi v Sloveniji, ustanovljeni do sredine leta 1976, so bili dobra podlaga za samostojno športno zvezo.

Nazaj Naprej

Klub lokostrelcev Kranj je bil tudi eden boljših klubov v času nekdanje Jugoslavije.

Nazaj Naprej

Predsedstvo je v Klubu lokostrelcev Kranj prevzel Robert Ferencek. Iz strelišča na travniku pri kanjonu Kokre, se je strelišče prestavilo v skakalno smučarski kompleks in klub je začel izvajati korenite spremembe, ki se kažejo na delovanju kluba danes.